info activiteiten 2008-2011

Beste ouders

 

De oudervereniging zet elk jaar een aantal acties op touw om de school financieel te steunen.

Wij vinden het belangrijk dat u als ouder weet wat er met de opbrengst van deze activiteiten gedaan wordt. Vandaar deze brief, aan het einde van het schooljaar, met een overzicht.

 

Schooljaar 2010 ? 2011

 

De opbrengst van de financiele acties gaat dit jaar naar de kleuterschool. De speelplaast wordt aangepakt. Een nieuw huisje en nieuw materiaal (fietsjes, ballen, ...) staan op de agenda!

Op 24 november kregen we bezoek van de enige echte RALF (Junior Eurosong 2009), 't was een heel leuke voormiddag!

Op 5 oktober werden de leerkrachten verwend met een lekker ontbijt! Het viel in de smaak.

Verder hielden we ook een boekentasweging. Zes klassen houden hun boekentas op gewicht, de andere zes klassen moeten op dieet (hun boekentassen natuurlijk!). We steuen zoals ieder jaar de bos- en zeeklassen werden gesponsord, we verwennen iedereen met een hapje en drankje op de kennismakingsdag

 

Schooljaar 2009 ? 2010

Dit schooljaar waren er 2 financiële acties:

 

Financiële actie

Opbrengst

Herfstfeest

1.750 euro

Ontbijtactie

4.900 euro

 

Dit jaar zou de opbrengst besteed worden aan de lagere school, meerbepaald de verfraaiing van de refter / polyvalente zaal. Maar omwille van de verzakking in klas 1A en de nodige herstellingswerken, is dat uitgesteld naar de grote vakantie. De polyvalente zaal wordt voorzien van een nieuwe laag verf, moderne kasten en verduisterende gordijnen. Het wordt een gezellige, moderne ruimte waar kinderen hun middagmaal eten, klasactiviteiten hebben en waar (groot)ouders ontvangen worden.

==> ouders die zin hebben om eenmalig te komen helpen bij deze verfraaiing kunnen steeds contact opnemen met de oudervereniging via oudervereniging.st.franciscus@skynet.be

 

Er werden 100 fietshelmen aangekocht voor schooluitstappen. Deze kostten 1.200 euro.

 

Ook dit schooljaar trakteert de oudervereniging de kinderen op een ijsje aan het einde van het schooljaar, sponsort de bosklas, kocht materiaal en versnaperingen om de Sint aangenaam te verwelkomen, zette de leerkrachten in de bloemetjes (dag van de leerkracht) en schonk drank en hapjes op de kennismakingsdag met de leerkrachten.

Het totaalbedrag van die uitgaven is nog niet gekend, maar is ongeveer hetzelfde als vorig jaar.

 

Subsidie gezondheidsbeleid

We dienden een dossier in (gezonde voeding en beweging) bij de Koning Boudewijnstichting en vielen in de prijzen. We kregen 1.500 euro subsidie, om te besteden aan gezonde voeding en beweging.

Dat bedrag werd onder meer gebruikt voor de aankoop van groenten en fruit, flesjes water voor alle leerlingen aan het einde van het schooljaar en het drukken van de receptenboekjes.

Op het einde van het schooljaar werden ook nog fietshelmen gekocht voor het vijfde en zesde leerjaar. 

Op die manier zullen de fietsuitstappen nog veiliger verlopen want elk kind (en ja, ook de juf/meester) heeft een helm op.

 

Schooljaar 2008 ? 2009

Vorig schooljaar hebben we 3 financiële acties gedaan:

 

Financiële actie

Opbrengst

Herfstfeest

1.550 euro

Tombola herfstfeest

1.200 euro

Ontbijtactie

4.100 euro

 

Met het geld werd onder meer de speelplaats van de kleuterschool verfraaid: er werd een speeltoestel geplaatst, een telraam en de zitbankjes werden vernieuwd. De kostprijs voor de verfraaiing bedroeg 8.000 euro, waarvan de oudervereniging 4.000 euro betaalde.

 

Verder betaalde de oudervereniging nog zo?n 750 euro voor onder meer het bezoek van de Sint, bijdrage bosklas (5 euro / kind), dag van de leerkracht, ijsje laatste schoolweek, kennismakingsavond leerkrachten en acties in het kader van gezondheidsbeleid.

 

 

 

 

BEDANKT!

Bedankt beste ouders, voor jullie steun en medewerking. Ook bedankt aan jullie familieleden en vrienden die hun steentje bijgedragen hebben. Dankzij jullie financiële steun kunnen we de school helpen om de kinderen in een aangename omgeving met voldoende bewegingsruimte te laten vertoeven.

 

 

 

Lid worden van de oudervereniging

Help je graag een handje mee? Heb je creatieve ideeën voor acties of activiteiten?

Je bent steeds welkom op de vergaderingen van de oudervereniging. Die vinden plaats in de polyvalente zaal (Schepenhuisstraat 10), telkens om 20 uur ? op de volgende data:

 

21 september, 19 oktober, 16 november, 14 december, 18 januari, 8 februari, 15 maart, 26 april, 17 mei en 14 juni Monitored by BelStat - Your Site Counts