Adventsactie

De adventsactie werd officieel geopend op onze school met een toneeltje over Robby. De kinderen kunnen het vervolg van dit verhaal horen in de klas.

 

STEUN ONZE ACTIE 'EEN HART VOOR EVERGEM'

 

 

Reeds enkele jaren zet onze school zich in voor Broederlijk Delen.  De acties die we deden, waren telkens een succes.  Dit schooljaar verleggen we het tijdstip van onze actie en willen we ons hart laten zien tijdens de advent.

Onderlinge Hulp Evergem is een vrijwilligersorganisatie die zich tot doel stelt: het organiseren en uitbouwen van een dienstverlening met bijzondere aandacht voor de leefkwaliteit van kansarmen in Evergem. Daartoe organiseert zij directe materiële hulp en initiatieven die bijdragen tot de maatschappelijke integratie van de kansarmen op het grondgebied van Evergem. Heel wat activiteiten worden door deze organisatie georganiseerd: daguitstappen, kerstfeestje, op 6 december komt de Sint langs,…

Eén activiteit springt echter in het oog, nl. de voedselbedeling.  Op geregelde tijdstippen stellen heel wat vrijwilligers voedselpakketten samen om deze bij kansarme gezinnen af te geven.  Rond Kerstmis vindt een volgende voedselbedeling plaats en daar willen wij graag bij helpen.   Doe je mee?

Onze actie ‘Een hart voor Evergem’ moet een echt succes worden.  We brengen deze keer geen centjes mee, maar levensmiddelen.  Elk leerjaar zal immers iets anders verzamelen.  Per doos melk, pakje pasta, pakje koeken, conservenblik, … die worden meegebracht, mogen de kinderen een hartje kleven op een  grote mobiel die in de inkom zal hangen.  Welk leerjaar verzamelt de meeste hartjes?

 Het eerste en tweede leerjaar verzamelt: pasta
Het derde leerjaar verzamelt: koekjes
Het vierde leerjaar verzamelt: choco, confituur, bloem en suiker
Het vijfde leerjaar verzamelt: conserven
Het zesde leerjaar verzamelt: melk

 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de mensen dichtbij ons het een beetje beter hebben.

 

Alvast bedankt!

 

Hier zie je enkele foto's van Soep op de stoep
én het resultaat van de inzameling!