Sport

SPORTSPROKKELS,

Een nieuw sportief schooljaar is weer gestart. Vanaf nu kunnen jullie alle info lezen op de website. Ook foto's van de sportieve prestaties zullen daar te bewonderen zijn.

De gymjuf

Scholencross
We zijn reeds van start gegaan met onze jaarlijkse scholencross. Niet minder dan 97 kinderen namen deel. Het resultaat mag gezien worden: 2 bronzen, 3 zilveren en 1 gouden medaille werden behaald, ook een paar 4de en 5de plaatsen. Ook mama's en papa's trokken de loopschoenen aan. Van harte dank aan alle deelnemers, de afwezigen hadden ongelijk.

-Foto?s-


Sportdag
Op 15 september hadden we onze jaarlijkse sportdag. Het was een superleuke dag. Kijk maar naar een aantal sfeerbeelden?


Meer foto's?

Sportieve groetjes!


Oefenen voor de scholencross

Op donderdag 17 september moesten we in de namiddag oefenen voor de scholencross! Het oefenen nam plaats op het voetbalveld achter de sporthal. Het 1e en het 2e leerjaar moesten 2 rondjes lopen. Vanaf het 3e leerjaar moest je 3 rondjes lopen. H?h?, lastig hoor!
?t Zesde leerjaar mocht bij elke klas de eerste ronde voorlopen zoals de sportbegeleiders het bij de echte scholencross deden. De eerste drie kregen telkens een medaille, maar eigenlijk heeft iedereen goed gelopen.
Bij de meisjes van het zesde was Charlotte uit 6B eerste, op de voet gevolgd door Lynn uit 6B en Fien uit 6A. Bij de jongens was Lucas uit onze klas eerste, Jeff tweede en een gedeelde derde plaats voor Gianni en Bram. Het was een heel warme maar vooral een heel leuke namiddag!

Groetjes van Lauren uit 6B.

090917 Oefenen scholencross


voetbal

Op woensdag 21 oktober trokken 5 leerlingen van het vierde leerjaar hun voetbalschoenen aan. Vol enthousiasme begonnen ze aan de wedstrijden. De doettjes waren maar klein, toch rolden de ballen vlot in het doel van de tegenstrevers. Na enkele gewonnen wedstrijden mocht St- Franciscus de finalewedstrijd spelen. Natuurlijk was de tegenstrever ook sterk en helaas, met een betere score wonnen ze dan ook. Maar een tweede plaats was super dik verdiend. Het was een leuke, sportieve namiddag met veel inzet en samenspel.

Bedankt aan de deelnemers en bedankt aan de enthousiaste supporters.

Handbal

Het handbaltornooi was een sportieve en leuke namiddag. Dat kon je misschien reeds van de deelnemende kinderen vernemen. Bij 5A lees je er nog meer over.

Proficiat aan alle deelnemers. En?geniet van de mooie sfeerbeelden (met dank aan de mama van Febe).

STAP JE FIT Week

In de week van 7 december gaan we op school weer de sportieve tour op. Stappen zal de boodschap zijn.

Via BVLO ( Bond voor Lichamelijke Opvoeding ) kregen we een aantal stappentellers die we mogen gebruiken in onze fit week. Elke klas mag gedurende drie halve dagen eens tellen hoeveel stappen er op een halve dag gezet worden. Tijdens de middag op dinsdag 8 december, op donderdag 10 december en vrijdag 11 december is er nog een extra middagactiviteit om het aantal stappen nog te verhogen. Elke klas mag een gok doen naar het aantal gezette stappen gedurende deze week. Heb je er totaal geen idee van? Juf Martine zal gedurende ??n dag de stappenteller dragen en het aantal stappen meedelen, dan kan je al een gokje wagen. Elke dag wordt u op de hoogte gehouden van het aantal reeds gezette stappen. De klas die het het bereikte getal het dichtst benadert wint een sportief geschenkje waar de ganse klas kan mee sporten. Deze actie loopt in samenwerking met het oudercomit? in het teken van het gezondheidsbeleid. Begin alvast maar te oefenen en smeer de kuiten maar in. Verder nieuws en sfeerbeelden volgen.

De eerste stapresultaten zijn reeds bekend. Op donderdag 3 december hebben 8 klassen gedurende en namiddag de stappentellers opgespeld. Reeds 70685 stappen werden er gezet. Dat belooft voor volgende week.

Woensdag heeft de gymjuf de stappentelleer gedurende 6 uur gebruikt, zij kwam aan een totaal van 11456 stappen. Al enig idee voor te totaal aantal stappen van volgende week? Raden maar!!!!! Verder nieuws volgt.

De eerste stappen zijn voltooid. Blijkbaar hebben, de kinderen gisteren niet veel stil gezeten. Nog niet iedere klas waagde zijn gokje, daarom nog geen algemeen resultaat. Het zijn alvast v?????ll stappen die gezet werden. Verder nieuws volgt.

Stap- stap- stap, onze eerste resultaten zijn bekend. Niet minder dan 504627 stappen werden maandag gezet. Of het allemaal stappen waren laten we in het midden, ook springstappen brengt de kinderen in beweging.

Op dinsdag werd de eerste middagactiviteit gestart met de kinderen van de eerste graad. Ze waren talrijk aanwezig en hebben allemaal hun beste beentje voorgezet. De muziek btacht hen in het juiste stapritme en de stappentellers telden op. Het was een leuke middag, zowel voor de kinderen als de gymjuf.

Het totaal aantal stappen van dinsdag is 488433. Iets minder dan maandag, de kangoeroes zullen moe geweest zijn.

Woensdag tellen de directie, leerkrachten en personeel hun stappen. Benieuwd naar het resultaat!

Donderdagmiddag liep de gymzaal vol met kinderen uit de tweede graad. Allen waren ze klaar om mee te dansen en de stappentellers de hoogte te laten ingaan. Op de tonen van de muziek dansten ze erop los. Het was een leuke, intensieve middag.

Huidige stand van gezette stappen: reeds 1 638 246 stappen werden door de kinderen en leerkrachten gezet tot donderavond. Dit aantal is echter nog niet volledig, het zal tot maandag duren vooraleer de preciese resultaten bekend zijn.

Vrijdagmiddag waren de kinderen van de derde graad op post. De steps stonden klaar en er kon gestept worden. De stappentellers gingen weerom de hoogte in. Ook kinderen van de andere klassen deden lustig mee. Als afsluitmoment van de stap je fit week dansten alle kinderen samen Jinglle Bells. Iedereen keerde tevreden terug naar de klas. Nu nog de stappen van vrijdagnamiddag erbij en dan wordt het totale aantal gezette stappen bekend gemaakt. Welke klas zal zijn prijs in ontvangst mogen nemen?

Meer foto's hier...

STAP STAP STAP STAP STAP STAP STAP STAP STAP

De stapresultaten zijn bekend!!!!Niet minder dan 2 392 629 stappen werden door de kinderen en leerkrachten gezet. Een schitterend resultaat!!

Klas 3A was met een gokje van 2 578 139 stappen het dichtst bij het behaalde aantal. Zij verdienden dan ook het sportieve geschenkje: een mooie klasbal en een springtouw om samen in te springen. Ook klas 6A en 3B vielen in de prijzen. Ook zij kunnen voortaan springen in een mooi springtouw.

Hierbij wil ik alle kinderen en leerkrachten hartelijk danken voor hun inzet en medewerking. Ook dank aan de Bond voor Lichamelijke Opvoeding voor het gebruik van de stappentellers.

Na het lekkere eten van de voorbije feesten en de verdiende vakantie kwamen onze sportievelingen van het vijfde leerjaar terug in actie.

Op woensdag 13 januari vond in de sporthal te Ertvelde het jaarlijkse netbaltornooi plaats voor het vijfde leerjaar.1 meisjes, 1 jongens en 1 gemengde ploeg lieten na vele oefenwedtrijden op school hun beste troeven zien. Van in het begin speelden zowel de jongens als de meisjes zeer sterk en eindigden dan ook op de eerste plaats in de poule. De gemengde ploeg verloor met ??n puntje verschil hun eerste wedtrijd en helaas waren ze de tweede wedstrijd ook niet sterk genoeg.De finales beloofden spannend te worden. De jongensploeg kon door hun sterk aanvallend spel en hun goede vangkwaliteiten de tegenstanders makkelijk verslaan. In mei mag de ploeg deelnemen aan de Provinciale wedstrijden netbal. De meisjes speelden sterk in het begin maar de tegenstander kwam dichterbij. Enkele goede smashes van de tegenpartij maakten een puntenverschil. De ploeg bleef sterk spelen maar kon de achterstand niet meer goed maken. Ze eindigden op een verdienstelijke tweede plaats.Dank aan alle deelnemers voor de sportieve namiddag. Foto's volgen.

Na het vijfde leerjaar was het op woensdag 20 januari de beurt aan het zesde leerjaar voor het populaire netbaltornooi. 3 ploegen verdedigden de kleuren van onze school.

De meisjesploeg startte sterk maar uiteindelijk verloren ze hun eerste wedstrijd met 4 puntjes verschil.De 2de wedstrijd begonnen ze vol strijdlust en wonnen dan ook met een puntenverschil van 26 punten. Super gespeeld! Ook in de derde wedstrijd waren ze sterker dan de tegenstrever maar helaas leverde het verlies van de eerste wedstrijd geen finalelaats op.

Ook de jongens begonnen sterk. Alle trucjes uit de toverdoos werden boven gehaald. De tegenstrevers hadden het er moeilijk mee en de twee wedtrijden werden met gemak gewonnen. Voor de finale speelden ze een driehoekstornooi: de eerste wedtsrijd ging gelijk op maar de tegenstrevers scoorden iets beter met de smashes. De tweede wedstrijd werd wel gewonnen maar helaas geen finaleplaats in mei. Toch super en vooral mooi samengespeeld.

Onze gemengde ploeg moest veel geduld hebben voor de aanvang van de eerste wedstrijd. Deze leverde geen probleem op en werd vlot gewonnen. De tweede wedstrijd was iets moeilijker en de tegenstrever was sterker. Geen finaleplaats maar super gespeeld en de meisjes hebben hun mannetje gestaan!

Van harte dank aan alle enthousiaste supporters en ouders die instonden voor het vervoer!

Het was weerom een leuke en vooral spannende namiddag. Nu een beetje rust en dan weer voorbereiden voor het peanutbaltornooi. Daarvoor moet het echter eerst een beetje warmer worden buiten.

Foto's van netbal van het zesde leerjaar kun je hier vinden.

Nog meer foto's bij 6A

WOENSDAG 10 FEBRARI trokken de kinderen van het vierde leerjaar hun sportschoenen aan om de kleuren van onze school te verdedigen in het super leuke spel: " Tussen vier vuren". 3 ploegen waren enthousiastvoor de deelname: 2 jongensploegen en 1 meisjesploeg. Er werden verschillende spannende wedstrijden gespeeld. Sommige daarvan werden gewonnen maar ook verliezen moeten de kinderen kunnen aanvaarden. De meisjesploeg geraakte uiteindelijk in de finale maar deze keer waren ze niet sterk genoeg om te winnen.Het was een leuke, sportieve namiddag waar elke deelnemer van de ploeg zijn of haar uiterste best deed. Een stempel op de Olympische sportpas en een leuke sticker waren de beloning. Bedankt aan alle deelnemers en de begeleidende leerkrachten. Ook dank aan de ouders voor het vervoer.Nu oefenen voor het atletiekmeerkamp!

Foto's kun je hier bekijken.

Foto's atletiekmeerkamp kan je hier bekijken

Op woensdag 28 april namen de kinderen van de eerste en tweede graad deel aan de atletiekmeerkamp. De zon was van de partij en de kinderen waren enthousiast.

200m lopen, hoogspringen, staande vertesprong, bal werpen en bal stoten stonden op het programma. Iedereen kreeg aanmoedigingen en de sfeer was prima. Ook vele ouders kwamen naar de sportieve prestaties kijken. Alle kinderen deden hun uiterste best en moe maar tevreden gingen we terug naar huis. Op de sportpasjes van de deelnemers komt een stempel bij. Dik verdiend!

Peanutbal

Op woensdag 19 mei namen de kinderen van de derde graad deel aan het peanutbaltornooi. Dit is een spel dat lijkt op baseball maar toch nog eigen spelregels heeft. De kinderen vinden dit alleszins een leuke sport. 4 ploegen schreven zich in: 1 meisjesploeg 5de, 1 jongensploeg 5de, 1 jongensploeg 6de en 1 meisjesploeg 6de.De zon was van de partij, het beloofde een leuke sportnamiddag te worden.

Elke ploeg speelde de wedstrijden om winnaar in de poule te worden. Voor de meisjesploegen lukte dit. De jongensploegen werden 3de en 2de in de poule. Op naar de finale voor de meisjes. De meisjes van het 5de leerjaar waren het sterkst. Zij mochten huiswaarts keren met een overwinning. Onze meisjes 6de leerjaar eindigden op een verdienstelijke 2de plaats. Iedereen vond het een leuke sportnamiddag.

Hieronder de ploegen, de foto's van het 5de leerjaar jongens zijn mislukt, hun ploegje komt zeker later nog op de site te staan.

Meisjes 6de leerjaar

Jongens 6de leerjaar

Meisjes 5de leerjaar

Jongens 5de leerjaar

Beste ouders,

Op vraag van een paar ouders een beetje uitleg ivm de sportapotheose van SVS.

Elk jaar mogen de kinderen die bij de eerst 5 eindigden in de loopcross te Doornzele meedoen in de grote loopfinale. Dit jaar heeft SVS( Stichting Vlaamse Schoolsport) de deelnameformule gewijzigd. Iedere leerling die deelgenomen heeft aan de regionale loopcross, mag deelnemen. Voorbijgaande jaren was die loopfinale al een grote overrompeling, nu met de nieuwe formule vreesden we voor chaos. Daarom hebben we na overleg besloten om niet deel te nemen. We wachten af en bekijken dit volgend schooljaar opnieuw.

Ook voor de balsportenfinale is het dezelfde formule. Voor deze finale hebben we beslist om alleen de regionale winnaars te laten meedoen, anders was dit niet te organiseren. Onze jongensploeg 5de leerjaar neemt deel aan de netbalfinale op woensdag 3 juni. We wensen hen alvast veel succes toe.

Proeven : Als een vis in het water:

Reeds geruime tijd zijn de leerlingen tijdens de zwemles aan het oefenen voor deze proeven. Enkel de beste zwemmers kunnen deze proeven aan. Op donderdag 20 mei was het reeds de beurt aan 4B en 2B, 6 leerlingen slaagden. Op donderdag 27 mei en maandag 31 mei zijn de andere klassen aan de beurt. Het resultaat wordt later bekend gemaakt, duimen maar.

Balsportenfinale SVS

Op woensdag 2 juni reden we richting Zwijnaarde voor de balsportenfinale van SVS. Niet langer een echte finale maar meer een sportieve ontmoeting tussen verschillende scholen. Elke school mocht deelnemen aan de vooropgestelde disciplines, ongeacht regionale kampioen of niet. Daardoor konden we niet echt van een finale spreken. Onze jongens van de 5de klas namen deel aan het netbal. Zij moesten 4 wedstrijden spelen en wonnen ze allemaal met veel verschil. Blijkbaar is het netbalniveau te Ertvelde zeer hoog. Toch werd het een leuke, sportieve namiddag en kunnen we terugblikken op een succesvol sportjaar.

Nu volgt alleen nog de uitslag van de wedtrijd: Als een vis in het water op woensdag 23 juni en de uitreiking van de verdiende medailles met de sportpasjes op het einde van het schooljaar.

En de uitslag van de wedstrijd " Als een vis in het water" is bekend. Voor de zesde keer op rij mochten we de wisseltrofee mee naar school nemen. Omdat we de trofee drie maal gewonnen hebben mag deze definitief in onze school blijven. Van harte proficiat aan alle deelnemers, dank je wel voor jullie inzet.

Netbalploeg jongens 5de leerjaar

Langs deze weg wil ik graag alle kinderen bedanken voor hun inzet op sportief gebied gedurende het voorbije schooljaar. Ook van harte dank aan de mama's en papa's voor de sportieve steun en het vervoer naar de wedstrijden. Zonder de inzet van jullie allen zou het niet gelukt zijn.

Juf Martine

Foto's van de apotheose vind je hier.

Een prettige, ontspannende vakantie!