Bosklas

BOSKLAS

Vanaf maandag 17 oktober ?11 kunnen jullie hier elke dag een verslagje lezen van het zesde leerjaar. Zij trekken deze week naar de Kemmelberg voor een sportieve en leerrijke bosklas!

 

Wil je nog een briefje of een kaartje sturen?
Stuur het dan naar:

DE LORK
t.a.v. VBS Sint-Franciscus

Naam van de leerling
Kattekerkhofstraat 2
8950 Kemmel

 

MAANDAG

Sommige ouders en leerlingen hadden het vandaag wat moeilijk, want een hele week weg van huis, is toch wel een beetje lang. Maar al gauw waren we thuis vergeten en konden we niet wachten om de top van de Kemmelberg te beklimmen! Iets na 10uur kwamen we aan in Kemmel. De eerste indrukken van De Lork, waar we verblijven, waren alvast positief. We plaatsten onze valiezen binnen en gingen op stap. De Kemmelberg, 156 meter boven de zeespiegel, werd overwonnen. Sommigen vonden het nu al lastig om boven te geraken, maar met zuchten en puffen lukt alles! We speelden ook al enkele spelletjes in het bos en konden ons al eens goed uitleven.
Daarna was het bergaf, we roken het middageten al wanneer we het verblijfscentrum naderden, en dan vooral de kroketjes. Maar zelfs de erwtensoep werd door menig leerlingen gesmaakt.
En daarna volgde het moment waar sommigen al 2 maanden naar toe leefden: de kamerverdeling. Bij het afroepen van de vierpersoonskamers hoorden we meermaals gejuich en zuchten van opluchting.
?s Middags stond de fotozoektocht op het programma. De leerlingen werden in kleine groepjes verdeeld en gingen zelf op pad, zonder juf of meester. Maar gelukkig zagen ze ons regelmatig terug want wij zaten verscholen op de moeilijkste plekjes. Na de wandeling hadden we nog wat tijd om kampen te bouwen op het speelterrein, voor we weer aan tafel mochten aanschuiven voor het avondeten.
?s Avonds leerden we enkele spelletjes aan tijdens de gezelschapsspelenavond. We speelden o.a. Yahtzee, Tik Tak Boem, schaken, Shut the Box, Rummikub,? En daarna was het tijd om te gaan slapen. Terwijl de leerlingen in hun bedje liggen, zoeken wij nog enkele foto?s die je straks HIER zal kunnen vinden.

 

DINSDAG

De eerste nacht is goed verlopen, maar enkele leerlingen hadden het toch een beetje moeilijk om op te staan. Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor de kompastocht. Eerst even uitleggen hoe een kompas werkt en enkele voorbeeldjes proberen want daarna was het tijd om de klassen weer te verdelen. In kleine groepjes leerden we alle geheimen van het kompas, want het bracht ons van de ene berg naar de andere berg. We kregen op onze wandeling zelfs bunkers te zien! Ondanks de regendruppels bracht elk groepje het tot een goed einde.
?s Middags werden we om 12:30uur aan tafel verwacht voor een heerlijk middagmaal: tomatensoep, vol-au-vent, rijst, tomaat en wortelen. Na ons dessertje stapten we de bus op die ons bij het Folkmuseum bracht.
Terwijl de ene groep het museum interactief ontdekte, mocht de andere groep een soort Cluedospel spelen. Door allerlei opdrachten te volbrengen kregen we tips en zo ontdekten we wie de viool met de gouden snaren gestolen had. Daarna wisselden we zodat iedereen alles kon doen.
De terugweg deden we niet met de bus maar te voet! Terwijl het lichtjes begon te schemeren, trokken we door de bossen en de velden richting Kemmelberg.
Na het avondeten (spaghetti) volgde nog een knutselactiviteit waarbij we ons eigen trolletje mochten maken uit een speciale klei! Foto?s van vandaag...

 

WOENSDAG

Vandaag was het de langste wandeling die op het programma stond: deze keer niet richting Kemmelberg, maar wel richting loopgraven. We hielden halt bij The Pool of Peace waar meester Steven een beetje uitleg gaf over hoe dat daar ontstaan is. Na een tocht van wel 7 km, bergop en bergaf, kwamen we aan de loopgravensite. Daar mochten we even legertje spelen en toen de bus op naar de markt van Ieper. In ?t Kattekwaad bleven we frietjes eten. Het smaakte iedereen!
In Ieper maakten we een stadswandeling over de omwalling. We maakten ook kennis met de Menenpoort waar we later die dag nog eens terug zouden staan. Vervolgens bracht de bus ons naar de Ijzertoren. We namen de lift tot helemaal bovenaan en konden genieten van een prachtig uitzicht. Daarna gingen we met de trap terug naar beneden, 22 verdiepingen. Elke verdieping bracht een stukje van het museum in beeld. Terug in Ieper namen we een duikje in het zwembad. Deze keer moesten we geen 30 minuten zwemmen zoals vorige week, we mochten gewoon spelen. Na het zwemmen aten we onze picknick op die de hele dag al met ons had meegereisd, d.w.z. geplette pistolets. Maar toch smaakte het na al die inspanningen.
Om 20:00 uur hadden we een afspraak aan de Menenpoort voor de Last Post waar enkele andere leerkrachten ons verrasten! Een uurtje later lag iedereen uitgeteld in zijn bed.

 

 

DONDERDAG

Vandaag werkten we per klas, 6A ging deze morgen eerst mountainbiken en 6B trok op natuurtocht met de gids. Terwijl de klas van meester Steven de helling van 23% probeerde op te fietsen, vertelde Renate, de gids, met handen en voeten hoe de soldaten de oorlog op de Kemmelberg beleefden. De leerlingen van juf Annelies hingen aan haar lippen. Na het middageten (groentesoep, fishsticks, puree, spinazie, tomaat en sla met als dessertje een donut) wisselden de twee groepen van activiteit.
Na een heerlijke douche was het tijd voor het laatste avondmaal: hotdogs. Terwijl de leerlingen zich voorbereiden op de verrassingsactiviteit, zorgden de juf en meester voor een glaasje cola en limonade die ze tijdens de bosklasquiz mochten opdrinken. Het was een schitterende en superplezante avond. Een mooie afsluiter van een onvergetelijke week!
Enkele foto?s zie je hier?

 

VRIJDAG

Vrijdag maken we na het ontbijt eerst onze valiezen en daarna doen we nog een laatste uitstap naar het ?Wijngoed Monteberg?. We hoorden ook al dat het waarschijnlijk barbecue zal zijn ?s middags, maar dat weten de leerlingen nog niet. De bus komt ons om 13:30 uur ophalen, dus met een beetje geluk zien jullie ons om 15:30 uur terug op de parking van de Aldi! Tot dan!