WELZIJNSZORG - SOEP OP DE STOEP

 Vorig jaar zetten we ons met de hele school in, voor de actie Broederlijk Delen.  .  Dit schooljaar verleggen we het tijdstip van onze actie en willen we – net als twee jaar geleden-  ons hart laten zien tijdens de advent.

 Onderlinge Hulp Evergem is een vrijwilligersorganisatie die zich tot doel stelt: het organiseren en uitbouwen van een dienstverlening met bijzondere aandacht voor de leefkwaliteit van kansarmen in Evergem. Daartoe organiseert zij directe materiële hulp en initiatieven die bijdragen tot de maatschappelijke integratie van de kansarmen op het grondgebied van Evergem. Heel wat activiteiten worden door deze organisatie georganiseerd: daguitstappen, kerstfeestje, op 6 december komt de Sint langs,…

Eén activiteit springt echter in het oog, nl. de voedselbedeling.  Op geregelde tijdstippen stellen heel wat vrijwilligers voedselpakketten samen om deze bij kansarme gezinnen af te geven.  Rond Kerstmis vindt een volgende voedselbedeling plaats en daar willen wij graag bij helpen.   Doe je mee?

 Onze actie ‘Een droom voor Evergem’   kan een  echt succes worden.  We brengen deze keer geen centjes mee, maar levensmiddelen.  Elk leerjaar zal immers iets anders verzamelen.  Per doos melk, pakje pasta, pakje koeken, conservenblik, … die worden meegebracht, mogen de kinderen een stempel zetten op onze droomboom die in de inkom zal staan.  Welke klas verzamelt de meeste stempels?

 

We verzamelen tot 20 december allerlei levensmiddelen!!

 

Graag nodigen wij u ook uit op de kerstviering van woensdag 21 december 2016.  In deze viering - verzorgd door het derde leerjaar - zal het resultaat van de actie ‘Een droom voor Evergem’ meegedeeld worden.

Nadien bent u van harte welkom voor de actie ‘Soep op de stoep’

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de mensen dichtbij ons het een beetje beter hebben en kunnen dromen van een betere tijd.

 

Het 6de leerjaar opende de Advent met een toneeltje....

 

DE TOPVERZAMELAARS!

 

SOEP OP DE STOEP!