ZEEKLAS

 

De foto's van de zeepiraten van 3A!


 

De foto's van de zeepiraten van 3B!


 

De foto's van de zeepiraten van 4A!


 

De foto's van de zeepiraten van 4B!

 


De foto's van de zeeshow!

 

MAANDAG 11 MEI

Auto’s ingeladen en hup… weg waren we. Daar aangekomen laadden we onze valiezen uit. En dan met de tram naar de Panne. Na de heerlijke picknick werden we verwacht in het natuureducatiecentrum “De Nachtegaal”. We gingen aan de slag met een boekje in het museum, daar moesten we 28 namen zoeken van dieren en planten. We gingen ook op speurtocht in de duinen met een gids. En we deden een piratenzoektocht. Na deze leerrijke namiddag bracht de kusttram ons terug naar ons verblijf “Hoge Duin”. Tijd om onze kamers te verkennen en onze valies uit te pakken. Na het avondmaal (soep – Zwitserse schijven met boontjes en gebakken aardappelen – dessert) schreven we nog een kaartje en speelden we gezelschapsspelletjes. We sloten onze eerste dag af met de avondanimatie in de grote zaal! Na nog een ontspanningsoefening konden we rustig gaan slapen en dromen over wat het morgen zal worden. Slaaplekker… en… tot morgen!

 

 

DINSDAG 12 MEI

 Na het opstaan hebben we genoten van het lekkere ontbijt. We vertrokken rond 9 uur naar het strand, daar stapten we aan boord van de amfibieboot en maakten we een strandwandeling met een gids die ons vertelde over heel veel strandvondsten. Tijd voor het middagmaal (macaroni met kaas en ham ). Na een beetje rust vertrokken we naar de zee, waar de paardenvisser op ons stond te wachten. Hij gaf ons heel wat uitleg en toonde hoe hij werkte. Daarna mochten we met de huifkar mee naar zijn huis om de garnalen te koken en we leerden hoe we deze moesten pellen…. en dan njamnjam (al vond de ene dat al lekkerder dan de andere)…. smullen maar. De huifkar bracht ons veilig terug naar ons verblijf.  Daarna was het tijd voor ontspanning: we amuseerden ons in de speeltuin en de speelduinen, … .Na het lekkere eten (soep – zeeschnitzel met nantua-saus en preistamppot – dessert) en de verfrissende douche en was het al tijd voor de slotavond (en we zijn hier nog maar pas!). Heel veel piraten, die wel heel goed op de meester en de juffen leken, namen ons mee tijdens een leuke zeeshow. We moesten allemaal opdrachten doen en hebben gezongen en gedanst. Tenslotte hebben de piraten voor elke klas nog een verhaaltje gelezen… slaaplekker!!

 

 

WOENSDAG 13 MEI

 Jammer, maar we moesten al terug inpakken na het ontbijt. Na al dat inpakken tijd voor een strandwandeling langs de waterlijn richting de Pier van Nieuwpoort. Op de Pier konden we geniet van het prachtig uitzicht en de voorbijvarende boten. Sommigen wouden liever spelen op het strand.  Na deze flinke wandeling van meer dan 1 uur hadden we reuzehonger, we konden genieten van een kaas- en charcuterieschotel met stokbrood en een dessertje.  Na de middag gingen we  go-carten op de zeedijk van Nieuwpoort. Het was echt de moeite want de 68 kinderen namen de zeedijk in hun bezit! Onze flinke houding werd beloond met een lekker ijsje. Om 15 uur was het tijd om in te laden….terug naar Evergem…wat waren we graag nog wat langer gebleven…

  

BEDANKT CHAUFFEURS!!!