Zeeklas 3de-4de

Volg hier onze avonturen in de "Hoge Duin"...

ONDERAAN DE FOTO'S!!

 

 

MAANDAG 6 MEI 2013

Bus volgeladen en richting Oostduinkerke. Daar aangekomen laadden we onze valiezen uit. En dan hup, terug de bus op naar de Panne. Daar werden we verwacht in het natuureducatiecentrum “De Nachtegaal”. We gingen aan de slag met een boekje in het museum, daar moesten we 28 namen zoeken van dieren en planten. We gingen ook op speurtocht in de duinen met een gids. En we deden de schaduwentocht.  Na deze leerrijke namiddag bracht de kusttram ons terug naar ons verblijf “Hoge duin”. Tijd om onze kamers te verkennen en onze valies uit te pakken. Na het avondmaal (worst, rode kool, aardappelen en als dessertje chocoladepudding) schreven we nog een kaartje en speelden we gezelschapsspelletjes. Net toen we dachten dat het bedtijd was, weerklonk de muziek van Geronimo Stilton… en je gelooft het of niet, maar het is echt waar, daar kwam Geronimo Stilton de zaal binnengedanst! We zongen luid mee met hem en hij vertelde ons een verhaaltje. Na nog een ontspanningsoefening konden we rustig gaan slapen en dromen over wat het morgen zal worden. Slaaplekker… en… tot morgen!

DINSDAG 7 MEI 2013

Na het zeer vroeg opstaan hebben we genoten van het lekker ontbijt. We trokken reeds om  8 uur naar  het strand waar de paardenvisser op ons stond te wachten. Hij gaf ons heel wat uitleg en toonde hoe hij werkte. Daarna mochten we met de huifkar mee naar zijn huis om de garnalen te koken en ….njamnjam (al vond de ene dat al lekkerder dan de andere)…. op te smullen. De huifkar bracht ons veilig terug naar ons verblijf. Tijd voor het middagmaal (vis met puree). Na een beetje rust was het weer  tijd om naar het strand te gaan. Daar werden we in 7 groepen verdeeld (wat is het toch leuk om zo alle kinderen te leren kennen) en mochten we per groep strandspelletjes spelen in een doorschuifsysteem. Na deze spelletjesronde was er een wedstrijdje zandkastelen maken. Na de verfrissende verfrissende douche en eten was het al tijd voor de slotavond (en we zijn hier nog maar pas!). 7 Piraten, die wel heel goed op de meester en de juffen leken,  namen ons mee tijdens een leuke zeeshow. We moesten allemaal opdrachten doen en hebben gezongen en gedanst. En we kregen een verrassingsbezoekje van juf Kimberly, juf Annelies en juf Mieke! Tenslotte hebben de piraten voor elke klas nog een verhaaltje gelezen… slaaplekker!!

 

WOENSDAG 8 MEI 2013

Jammer, maar we moeten al terug inpakken na het ontbijt. Na al dat inpakken tijd om te gaan gocarten. 's middags genoten we van de lekkere spaghetti. Omdat het na de middag regende keken we nog naar een film over de paardenvissers. En we sloten af met enkele spelletjes! Onze flinke houding werd beloond met een lekker ijsje.

Om 15 uur was het tijd om in te laden… terug naar Evergem… wat waren we graag nog wat langer gebleven…

 

De piraten van 3A

 

De piraten van 3B 


De piraten van 4A 


De piraten van 4B 

 

Geronimo Stilton en de Zeeshow