Klaspagina 6A

Geplaatst door Steven op dinsdag 19 maart 2019
Recenter bericht | Ouder bericht


maart - april 2019

 

maand maart: project jeugdboekenmaand

 

 

De kinderen van onze klas organiseren een project rond de jeugdboekenmaand, waarin we in groepjes van 5 kinderen, 3 weken allerlei kleine projecten mogen doen rond een gekozen jeugdboek.  Op vrijdag 29 maart komen de ouders naar onze voorstelling kijken.

 

Eerst gingen wee 10 min. lezen in het gekozen boek , en daarop maakten we een einde-is-zoekverhaal.  Daarna maakten we natuurlijk de uitnodigingen om ze dan aan het einde van de eerste week aan de ouders te geven.  We mochten deze zelf ontwerpen en dat vonden we heel leuk.  Verder maakten we ook al een toneeltje over een fragment uit het einde-is-zoekverhaal.

We mochten natuurlijk ook info over de auteur en het boek opzoeken. We mochten ook een reclame maken voor het boek.  Hiervoor mochten we allerlei technologie meebrengen, o.a. Laptops,telefoons,tablets,... Ook mochten we opzoeken hoe je auteur zou kunnen worden. We maakten ook woordmozaïeken, spelletjesboeken, kijkdozen, prentenboeken, stopmotionfilmpjes (wat velen heel erg leuk vonden), een klein stripje. Ook een beoordeling moesten we schrijven.

We schreven ook een lied,We zochten een leuk melodietje en schreven de tekst zelf. We mochten ook een gedicht schrijven.  

 

Ook waren er extra taken die je kon doen als je klaar was, zoals: Een kaft maken, een kijkdoos maken, een spelletjesboek maken,...

 

Er was ook in elk groepje een kapitein die ervoor moest zorgen dat alles goed ging.

 

 

Miray en Maité