Klaspagina 5B

Geplaatst door Tieneke op vrijdag 3 november 2017
Recenter bericht | Ouder bericht


 

19 oktober

In het thema van de verkeersweek fietsten we naar Wippelgem. Op het domein van het kasteel wachtten ons een heleboel uitdagingen…

Een parcours met promillebrillen, zo voelt het dus als je een glaasje te veel op hebt. Gelukkig had iedereen een behulpzame vriend(in) in de buurt.

Het verkeersparcours testte onze kennis van de verkeersborden in de praktijk uit. Twee vreemde, wel zeer trage, oude vrouwtjes probeerden onze bestuurders af te leiden. Gelukkig hadden al onze bestuurders voldoende geduld om de dames zonder ongelukken te laten oversteken.

Na een filmpje over de dode hoek (wie kent de vier tips nog?), volgde de praktijk. We verkenden alle hoeken van een levensechte vrachtwagen. Wanneer kan de chauffeur ons zien en wanneer niet? Daarna probeerden we op een maquette hoe we best reageren in de buurt van een vrachtwagen.

Onze mountainbikevaardigheden werden getest op het behendigheidsparcours. Het nut van de fluohesjes werd nog eens herhaald aan de hand van een leuk spel. Daarna speelden we een aantal spellen met een Virtual Reality Bril. We gingen overkop in de tuimelwagen, iiiihhh! We sloten af met enkele rondjes in een groepsgo-cart. Niet zo eenvoudig als het er uit ziet, maar dolle pret!

We sloten de dag af met nog meer verkeer in de praktijk: we fietsten terug naar school!

 

Via onderstaande link kom je bij de foto's

https://photos.app.goo.gl/7dNA0V800CFCiFGB3