Klaspagina 5A

Geplaatst door Jera op zaterdag 22 februari 2020


Klik bovenaan op 'ouder bericht' om het nieuws van de afgelopen maanden te zien.

JANUARI - FEBRUARI

De eerste twee maanden van 2020 zijn al bijna voorbij. In januari hadden we onze eerste echte grote toetsenperiode. Een planning maken en een goede manier zoeken om te studeren, spannend!

 

Op woensdag 29 januari was het netbaltornooi voor het vijfde leerjaar. Er was een jongensploeg en een meisjesploeg om Sint-Franciscus te vertegenwoordigen en... beide ploegen verloren geen enkele match! Twee keer een eerste plaats! PROFICIAT!

 

Op donderdag 30 januari was het gedichtendag. De leerlingen van 5A mochten zich ontfermen over de leerlingen van het eerste leerjaar om samen allerlei gedichten te verkennen. Klik hier om de foto's te bekijken!

 

Tussen de kerstvakantie en de krokusvakantie werkten we aan het thema 'In Samenspraak'.
België, Europa, het bestuur van België en de Europese Unie, we weten er bijna alles over! Per groepje verzamelden we allerlei info over één land van de EU. We zorgden voor mindmaps, paspoorten, vlaggen, lekkernijen, weetjes over het land... zodat we een heuse tentoonstelling konden geven. Het was heel fijn om zoveel (groot)ouders in onze klas te mogen ontvangen, zo konden we trots vertellen over wat we leerden!

FRANKRIJK door Liam, Maxim en Lowie

 

GRIEKENLAND door Yunus, Noah, Emma en Lore

 

DENEMARKEN door Nur, Maud, Hanne en Elena

 

KROATIË door Cato, Elodie, Buse en Rosan

 

NEDERLAND door Arween, Malek en Andreas

 

PORTUGAL door Ming Wah, Kaan, Zita en Noor

 

Verder brachten we ook een bezoek aan de bib. Auteur Vera Van Renterghem kwam vertellen over haar job als auteur en de boeken de ze schreef. We waren onder de indruk van haar verhalen en sommige leerlingen mochten zelf een stukje toneel spelen!

 

 

 

Lieve groetjes van 5A!