Klaspagina 4B

Geplaatst door Guy op vrijdag 23 november 2018
Recenter bericht | Ouder bericht


NOVEMBER-DECEMBER 2018

OP ZOEK NAAR PADDENSTOELEN EN BODEMDIERTJES
We gingen met de klas naar het bos van Wippelgem. Met een spiegeltje keken we onder de hoed van de paddenstoelen. Met een lepel zochten we diertjes en we stopten ze in een potje. We hebben ook een eekhoorn gezien! Het was super leuk. (Verslagje gemaakt door Yunus, Andreas en Maxim)


TENTOONSTELLING 'OORLOG'
We zijn naar een tentoonstelling over de oorlog geweest in de bibliotheek van Evergem. We hoorden heel veel verhalen van de gids. Er werd heel wat gevochten in verschillende landen en er zijn veel soldaten gestorven. (Verslagje gemaakt door Lowie en Luca)

 

15 NOVEMBER: FEEST VAN HET BELGISCH KONINGSHUIS
We hebben veel bijgeleerd over de koningen. De meester toonde een mooie powerpoint en vertelde ons heel veel leuke informatie over de koningen. We mochten ons verkleden met de Belgische kleuren en we bouwen een Belgisch feestje. Wat ook leuk was dat we alle belangrijke woorden in fluo moesten aanduiden in onze bundel. (Verslagje gemaakt door Zita, Emma, Elena en Lore)

WEEK VAN DE SMAAK
Er zijn ouders gekomen. Ze hebben ons geholpen om lekker eten te maken. De meester trok foto's van de verschillende stapjes. Later maken we er een boekje van. We maakten heel wat lekkere dingen o.a. Mexicaanse wraps, smoothies, broodrolletjes, ... . (Verslagje gemaakt door Ming Wah, Rosan, Arween en Malek)
VOORLEZEN BIJ DE KLEUTERS
Eerst moesten we een voorleesboek gaan kiezen in de bibliotheek.  Daarna kregen we heel wat tips van de meester om goed te kunnen voorlezen bij de kleuters. Na een weekje oefenen was het grote moment aangebroken, we moesten gaan voorlezen.  Daarna mochten we nog even spelen bij de kleuters. (Verslagej gemaakt door Elodie en Maud)
DE VALKENIER OP BEZOEK
De valkenier vertelde ons heel wat over de soorten roofvogels. 2 kinden mochten een uil dragen op hun hand. Iedereen mocht de buizerd op zijn hand. We moesten ook een bomen van het bos spelen en de buizerd vloog er tussen. Op het einde zagen we een mega grote zeearend. (Verslagje gemaakt door Noah, Cato, Mustafa, Kaan en Maxim)


NAAR HET TONEEL

We hebben genoten van het toneel de 'GVR'...

 

NAAR HET HUIS VAN KINA
In het huis van Kina leerden we heel wat over vogels. Een gids vertelde ons heel veel informatie over de vogels.

 

PRETTIGE FEESTDAGEN!!