Klaspagina 4A

Geplaatst door Liesbeth op zondag 21 oktober 2018
Recenter bericht | Ouder bericht


O K T O B E R

 

Sportweek - 8 tot 12 oktober

Na een meer dan geslaagde sportdag, trokken we deze week niet minder dan elke dag naar de sporthal voor meer sportief plezier.

Sportstapelen, actieve gezelschapsspelen, badminton, ... Het lijkt wel een eindeloze lijst van activiteiten!

Meer weten? Klik op de foto!

  

Chinese les - 17 oktober

We leerden de afgelopen weken heel wat over kinderen uit de hele wereld. Zo kwamen we ook te weten dat mensen in China, bijvoorbeeld, een heel ander schrift hebben dan wij!

En dat kwam een vriendelijke papa deze woensdag aan ons demonstreren. We leerden de getallen tot 10 schrijven via de verschillende schrijfstappen. Niet gemakkelijk! En dan leerden we ook nog eens hoe we die getallen moesten uitspreken. Ook niet gemakkelijk... Maar wel heel leerrijk!

Dankjewel voor deze fijn les!

De andere foto's kan je bekijken door op onderstaande foto te klikken!

 

Workshop GoodCook - 19 oktober

Deze vrijdag hadden we bezoek in de klas! De mensen van GoodPlanet kwamen naar onze klas om ons heel wat bij te brengen rond lokaal en seizoensgebonden eten. Wist je dat je aan de vorm en de kleur van een groente kunt afleiden wanneer ze geoogst kunnen worden? Wij (nu) wel!

Na de uitleg gingen we ook zelf aan de slag. In 4 groepen maakten we enkele hele gezonde gerechten klaar. Uiteraard mochten we die daarna ook opeten. Dat was niet voor iedereen evident, want er zaten wel wat groenten (en dus ook smaken) bij die we niet zo goed kenden. Toch probeerden we allemaal alles op te eten. Weer iets bijgeleerd!

(Ook hier kan je de foto's bekijken door op de afbeelding te klikken.)

 

 

Smakelijke groetjes,

4A