Klaspagina 4A

Geplaatst door Liesbeth op zondag 24 juni 2018
Recenter bericht | Ouder bericht


JUNI

WORKSHOP 'AFVAL SORTEREN'

Doorheen het jaar leerden we al verschillende keren hoe belangrijk het milieu voor ons is.

Op 4 juni zagen we ook hoe zelf ons steentje bij kunnen dragen tot het behoud van dat milieu: we leerden het belang van sorteren en hoe we dat ook zelf moesten aanpakken. Heel praktisch! Geen enkele verpakking zal nu nog in de foute zak belanden (hopen we)!

 

LEERUITSTAP NAAR GENT

Op 7 juni was eindelijk hét moment aangebroken: tijd voor onze lang verwachte daguitstap naar Gent!

We vertrokken al meteen bij het belsignaal, met de tram, richting het centrum van de stad. Daar maakten we al onmiddellijk een fikse wandeling waarbij we allerlei legenden hoorden uit het roemrijke verleden van Gent.

Ook in het Gravensteen keken we onze ogen uit en op de bootjes zagen we niet alleen vele historische gebouwen, maar ook enkele bijzondere watervogels en zelf een schildpad of 2!

Daarna zochten we afkoeling in de Sint-Baafskathedraal, waar we een glimps opvingen van het echte Lam Gods en onder het skelet van een walvis doorliepen!

Maar toen moest het spannendste nog komen: in een lange rij beklommen we de toren van het Belfort! Op elk verdiep kregen we wat informatie over de geschiedenis van de toren. Boven hadden we een prachtig uitzicht over de stad Gent.

Een vermoeiende, maar leerrijke dag!

 

DE MOLENS VAN ERTVELDE

Een tijd terug kregen we slecht nieuws: we konden de molens van Ertvelde niet op het geplande moment bezoeken, want de molenaar was ziek. Jammer, maar niets aan te doen!

Gelukkig kregen we een nieuwe kans op het einde van het schooljaar. Het was al even geleden dat we leerden over deze molens, maar dat maakte ons bezoek niet minder indrukwekkend!

 

SCHOOLREIS

Hoera! Schoolreis!

Dit jaar bezochten we het vliegveld van Ursel, waar we een rondleiding kregen langs de verschillende sportvliegtuigjes die daar 'geparkeerd' stonden.

In de namiddag genoten we van een spelletjes bowlen en mochten heerlijk gaan ravotten in het speelbos!

Wat een fijne dag!

 

BINGO IN HET RUSTHUIS

25 juni

 

HACHIKO

28 juni

 

Zomerse groetjes,

4A