Klaspagina 3A

Geplaatst door Delfien op zondag 15 oktober 2017
Recenter bericht | Ouder bericht


Bezoek aan de dierenarts  


Op donderdag 12 oktober gingen we met het derde leerjaar op bezoek bij de dierenarts,

dit sluit aan bij ons thema 'Allemaal beestjes'. 

Hieronder vinden jullie enkele foto's en verslagjes van de leerlingen!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

We wandelden naar de dierenarts. We speelden buiten spelletjes en er mochten groepjes per 6 naar binnen. Ze mochten eens gaan kijken, want de dierenarts was nog bezig. Daarna was de dierenarts klaar met werken en mochten we allemaal naar binnen. Dan had een kindje zich pijn gedaan en verzorgde de dierenarts haar. Ze legde ook uit hoe ze dat deed.

 

Michelle en Elena

 

 

 

We stapten met de twee klassen (3A en 3B) naar de dierenarts. We kwamen aan en er mochten groepjes mee naar binnen. Ondertussen waren de andere kinderen liedjes aan het zingen over dieren. Toen mochten we rondkijken in het gebouw en mochten we ook in een microscoop kijken. We mochten ook in het zogenaamd dierenhotel kijken. De dierenarts heeft ook een hond geschoren en een gel op zijn buikje gewreven. Dan wreef ze met een soort bakje op zijn buik en zagen we zijn hart en darmen. Maar dan moest er een kat geopereerd worden en mochten we per vijf eens gaan kijken. Dat was eng! Toen kwamen we naar buiten en gaven we een applaus voor de dierenarts. Ten slotte zijn we weer naar school gestapt.

 

 Noah, Lore, Maud en Elodie

 

 

 

We waren bij de dierenarts. We stelden ons voor, toen keken we naar de dieren. Daarna leerde de dierenarts ons hoe je een hondje moet scheren, en ze toonde ons röntgenfoto's. Toen keken we naar zieke honden. We zagen ook een konijn met één oog. Dan opereerde de dokter een kat en gingen we terug naar school. We vonden het perfect!

 

Noan, Emma en Liam

 

 

 

We stapten naar de dierenarts. Het was ver stappen! We keken eerst per groepje rond. Daarna gingen we allemaal samen naar binnen. Toen verzorgde de dierenarts een hondje en mochten we kijken naar zieke dieren. Ten slotte gingen we terug naar school.

 

Zita,  Arend en Noor

 

 

 

Op 12 oktober is de hele klas naar de dierenarts geweest. We zagen konijnen, honden en katten. Het was leuk en mooi. We mochten door de microscoop kijken en de mensen zaten in de wachtkamer. We mochten ook op een soort tv naar het hart van een hondje kijken. Er werd ook een poes geopereerd.

 

Arween, Iluna, Katelyn en Arjin

 

 

 

We gingen naar de dierenarts en zongen daar liedjes. Daarna mochten we naar binnen.  Ik deed de deur open en zag daar honden. Ze hebben ons getoond hoe je in een hond zijn buik kan kijken. Toen werd er een poes geopereerd, ik was droevig voor haar. Daarna gingen we terug naar school.

 

Maxim

 

 We gingen naar de dierenarts. We moesten eerst even wachten en dan gingen we naar binnen. Daar kregen we uitleg en mochten we kijken naar de dieren. We mochten ook kijken naar een poes die geopereerd werd, in groepjes per 5. We zagen een konijn met één oog, een hond die blafte en er was ook een kip. We zagen röntgenfoto's van dieren. We mochten ook met de stethoscoop naar elkaars hart luisteren. We kregen uitleg van een man en een vrouw. De juffen van 3A en 3B waren mee op uitstap en meester Kurt ook!

 

Damien, Iqra en Andreas