Klaspagina Vlinderklas

Geplaatst door Veerle op woensdag 25 maart 2020
Recenter bericht | Ouder bericht


De bakker

Tijdens dit thema mochten de kleuters in de huid van een echte bakker kruipen.

Ze maakten oa deeg, weliswaar speeldeeg, door 2 kopjes bloem, 1 kopje zout en 1 kopje water te mengen, dit goed te kenden.  

Wanneer ze een mooie bol deeg hadden, lieten ze deze even in de koelkast rusten en toverden daarna lekkere croissants en donuts tevoorschijn.

 

Niet alleen het deeg werd gekneed, ook onze rug en schouders werden gekneed tijdens een heerlijke massage.  Even beeldden we ons in dat we broodjes waren.

 

We zijn maar een echte bakker wanneer we een bakkersmuts op ons hoofd hebben, dus we gingen snel aan de slag, letters zoeken die samen het woord BAKKER vormen en ook deze van onze naam.  Repen knippen, kleven, passen en ons bakkersmuts is klaar.

 

Ook het winkelspel kwam volop aan bod.  De kleuters konden de prijzen van de verschillende gebakjes en broden inlezen via een QR code en op die manier wisten ze hoeveel ze moesten betalen.  We beperkten ons tot 1 en 2 euromunten om mee te betalen.

 

Naast dit alles stonden er nog heel wat leuke activiteiten op het programma, zoals krassen in toverpapier, memory, taarten knippen volgens opdracht, slagroom spuiten, ...

 

En als echte bakkers gingen we naar huis.