Klaspagina 3B

Geplaatst door Lara op zaterdag 5 januari 2019
Recenter bericht | Ouder bericht


Hij komt, hij komt.... (en hij zag dat het goed was! ;-) ) 

Joepie, daar was hij weer, de leukste en spannendste tijd voor kleuters in het jaar!! Sinterklaas werd verwacht op onze school, en natuurlijk moesten we ons hier op voorbereiden! 

Wat we het meeste deden gedurende het thema? Schrijfdans, schrijfdans en nog eens schrijfdans! Op leuke muziek, via grappige versjes... 

Het werd erg gesmaakt door de kleuters en leverde leuke resultaten op! 

 

Eerst maakten we met het slijpsel van een grijs potlood een grote zwarte/grijze cirkel op onze grote blad: het hoofd van zwarte piet! 

De eerste schrijfdans kwam niet veel later: de pietenmuts (liggende acht)

 

 

Nadat zwarte piet zijn pietenmuts had, moest hij natuurlijk ook nog een kraag krijgen! Geen gewone witte, maar een heel kleurrijke! Schrijfdans nummer twee: de open arcade. Omdat deze beweging nog nieuw was, oefenden we eerst op een groot stuk papier, pas daarna kreeg onze zwarte piet zijn kraag. 

 

Nadat we alles over zwart piet geleerd hadden, was het tijd om de daken te ontdekken... We deden samen met juf Marie-Anne een mooie leerwandeling rondom de school, om samen allerlei verschillende soorten daken te bekijken en te vergelijken. 

Natuurlijk werd ook hier een schrijfdans gedaan, van de puntdaken! 

7

 

In de hoeken werd er druk geknutseld rond het thema, kwamen Sinterklaas en de zwarte pieten tot leven in de poppenhoek, werden er echte cadeautjes gemaakt, werden woorden nagelegd met letterkoekjes, kon er in het grote kijkboek van Sinterklaas gekeken worden, werd er met de playmobil Sint en pieten gespeeld met de boten en het kasteel.... 

 

 

 

En na lang wachten was het dan eindelijk zo ver... Op donderdag 6 december kwam de Sint bij ons op school! 
We werden getrakteerd op een leuke show, maar moesten wel hard werken om onze cadeautjes te krijgen... De zwarte pieten waren de code van de kluis vergeten, en hier zaten alle cadeautjets in!! Gelukkig waren wij slim genoeg en kregen we onze cadeautjes! 

Dankjewel Sint en pieten voor het mooie poppenhoek, het mooie spel van Roodkapjpe, de vele nieuwe puzzels en het houten eten voor in de poppenhoek!! 

 

Tot volgende jaar Sinterklaas!!! 

Juf Shenandoah en juf Lara