Klaspagina 2B

Geplaatst door Callista op woensdag 7 maart 2018
Recenter bericht | Ouder bericht


Dino, dino, waar ben jij...?! 

 

Spannende tijden in onze klas... De dino's komen terug helemaal tot leven bij ons! We leren allerlei zaken over deze wonderlijke wezens. Zo kwamen ze allemaal uit een ei, had je vleeseters en planteneters, hadden ze soms stekels of platen... Dino's leefden enkel op het land, de dieren die gelijktijdig met de dino's in zee en in de lucht leefden, waren dus geen dino's! Enkel de namen waren wel echte tongbrekers... Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Diplodocus, Brachiosaurus... Maar ach, soms gaven de kleuters er veel leukere namen aan ;-) 

In dit thema hadden we voor het eerst een echte boekenhoek in de klas, en het werd een hit! De kleuters keken heel graag in de mooie boeken over dino's, en leerden ook samen kijken en communiceerden met elkaar over wat ze zagen. Ook kwamen ze veel vragen stellen over wat ze zagen, wat een leergierigheid! 

 

In de andere hoeken was er ook een heuse dino-mania, met dino-puzzels, knipblaadjes, een hoek om zelf een landschap te maken en er met de dino's in te spelen, de zandtafel om opgravingen te doen, een tekenhoek met stappenplannen om dino's te tekenen... 

 

We maakten onze eigen fossielen, wat verwondering alom tot gevolg had. In een potje nat zand duwden we een dino, zodat we een mooie afdruk hadden. We haalden de dino er terug uit, en goten er gips in. Even schudden om de luchtbelletjes er uit te halen, en een uurtje laten drogen.... Klaar! Nu enkel nog, zoals echte archeologen, onze fossiel voorzichtig tevoorschijn toveren door het zand weg te vegen met een penseel. Tadaaaaa! 

 

En natuurlijk was er opnieuw... Schrijfdans! 

Onze krijtjes mochten letterlijk op het papier dansen, met bijpassende muziek! De kleuters leefden zich uit en velen maakten zelfs 2 vulkanen, of gingen gelijktijdig aan de slag in de tekenhoek, terwijl de muziek bezig was. We gebruikten ook voor het eerst onze 'schildersezel', die meteen goedgekeurd werd.