Klaspagina 2B

Geplaatst door Callista op zondag 4 februari 2018
Recenter bericht | Ouder bericht


Wij zijn piraten van de zee...! 

Het grootouderfeest, in studio 100 thema, kwam er aan. Wij mochten Piet Piraat vertegenwoordigen! Hoe konden we dit nu beter doen, dan door te leren over de piraten? 

We begonnen met een brainstorm over piraten, gevolgd door een waarneming van verkleedmateriaal. Wisten jullie dat sommige piraten door het vechten soms een oog of hand verloren? Dan kregen ze een ooglapje of een haak! 

 

We bouwden een opnieuw een boot in de poppenhoek, een echt piratenschip! De piraten konden zich naar hartelust verkleden en op ontdekkingstocht of schattenjacht gaan! 

Ook  kwam de zandtafel even in onze klas!

Best wel leuk, schatzoeken in onze eigen klas! 

 

In de kring mochten de kleuters spelen met twee piratenboten, het werden spannende avonturen! Ze speelden ook na wat ze geleerd hadden: als het schip te dicht tegen de kust vaart, kan het vastlopen! Ook kan het schip soms kapseizen en zinken! 

De piraten hebben vaak schipbreuk geleden onder het toeziend oog van de kleuters ;-) 

 

In onze hoeken gingen we opnieuw aan het werk met zoekplaten, was er een kleurplaat volgens legende (die een haai onder de piratenboot tevoorschijn toverde!), knutselden we piratenhaken en -hoeden...

 

Wisten jullie al dat Juf Karen en ik op vrijdagnamiddag ook af en toe onze deuren open zetten? 'Deurtjes open' is heel bekend en populair bij onze kleuters, dan mogen ze namelijk kiezen in welke klas ze gaan spelen! Het geeft hen de kans om eens samen te spelen met vriendjes uit de andere klas, of met speelgoed dat wij niet hebben. Hier enkele sfeerfoto's vanuit de twee klassen.